dinsdag 12 november 2013

Dacia verkopen in Europa oktober 2013

Bron: bestsellingcarsblog. Foto’s: Tom, Joop en Uul.

Nederland

De Nederlandse autoverkopen zijn in de afgelopen maand oktober spectaculair gestegen met maar liefst 37%. Er zijn in oktober 36.784 auto’s verkocht. Uitermate positief maar het complete jaar laat nog altijd een forse min van 20% zien. Dacia profiteert niet echt van deze opleving met een verkoop van 203 exemplaren en staat daarmee op plaats 22 in de verkoopstatistieken. Bij de modellen vallen de goede verkopen van Volvo op, de V40 en de V60 staan op plaats 2 en 3 bij de best verkochte modellen, dat VW Golf op plaats één staat is geen verrassing. Van de Dacia Sandero zijn er 124 stuks verkocht het overgrote deel daarvan zijn Stepways. Van de Dacia Dokker zijn er 36 verkocht en van de Dacia Lodgy 34 stuks, de Dacia Duster sluit de rij met 9 exemplaren.

Autoverkopen dacia okt 2013 01

België

In tegenstelling tot Nederland gaan de autoverkopen in België juist naar beneden en wel met 6%, over het gehele jaar speelt België daarmee bijna quitte ten opzichte van 2012. Na constante stijgingen in de verkoopaantallen doet Dacia nu een flinke stap terug met een min van 10%. In totaal zijn er in oktober 937 stuks verkocht nog altijd een veelvoud van wat er in Nederland wordt verkocht.

Autoverkopen dacia okt 2013 03

Frankrijk

Het lijkt er op dat in Frankrijk de bodem is bereikt in oktober laten de autoverkopen een lichte stijging zien van 3%. De SUV is in Frankrijk ongelofelijk populair, de Renault Captur en de Peugeot 2008 staan in de top 5 van meest verkochte modellen. Dacia blijft het in Frankrijk goed doen, van de Dacia sandero zijn er 3.455 exemplaren verkocht, van de Dacia Duster (ondanks de komst van een nieuw model) nog altijd 1.921 stuks, gevolgd door de Dacia Lodgy met 695 exemplaren.

Autoverkopen dacia okt 2013 02

Duitsland

De verreweg grootste automarkt in Europa blijft het goed doen met een plus van 2%. Natuurlijk staat Volkswagen nog altijd op plaats één, maar vooral Skoda is met een opvallende opmars bezig staat inmiddels op plaats zeven, vlak achter gerenommeerde merken als Opel en BMW. Verkopen van Dacia blijven stabiel met een zeventiende plaats in de verkoopstatistieken en verkoop in oktober van 3.963 exemplaren. Van de Dacia Sandero zijn 1.534 exemplaren verkocht, van de Dacia Duster 938 stuks, van de Dacia Lodgy 373 exemplaren en van de Dacia Dokker 319 stuks.

Autoverkopen dacia okt 2013 04

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

En nog veel meer Dacianieuws en foto’s ook op twitter en facebook.

Alle Dacia modellen op De Dacia Site van Nederland en België

Geen opmerkingen:

Een reactie posten